. Cina Métanol dékomposisi kana Hidrogén Pabrik jeung Pabrik |Binuo

Métanol dékomposisi ka hidrogén

Katerangan pondok:

Dékomposisi Métanol

Dina suhu jeung tekanan nu tangtu, métanol jeung uap ngalaman réaksi cracking métanol jeung réaksi konversi karbon monoksida pikeun ngahasilkeun hidrogén jeung karbon dioksida jeung katalis.Ieu sistem réaksi katalitik gas-padet multi-komponén jeung multi réaksi, sarta persamaan kimia nyaéta kieu:

CH3OH → CO +2H2(1)

H2O+CO → CO2 +H2(2)

CH3OH +H2O → CO2 +3H2(3)

Hidrogén jeung karbon dioksida dihasilkeun ku réaksi reforming dipisahkeun ku pressure swing adsorption (PSA) pikeun ménta hidrogén purity tinggi.


Rincian produk

Tag produk

Dékomposisi Métanol

Dina suhu jeung tekanan nu tangtu, métanol jeung uap ngalaman réaksi cracking métanol jeung réaksi konversi karbon monoksida pikeun ngahasilkeun hidrogén jeung karbon dioksida jeung katalis.Ieu sistem réaksi katalitik gas-padet multi-komponén jeung multi réaksi, sarta persamaan kimia nyaéta kieu:
CH3OH → CO +2H2(1)
H2O+CO → CO2 +H2(2)
CH3OH +H2O → CO2 +3H2(3)
Hidrogén jeung karbon dioksida dihasilkeun ku réaksi reforming dipisahkeun ku pressure swing adsorption (PSA) pikeun ménta hidrogén purity tinggi.

Prinsip Dékomposisi Métanol

Métanol dékomposisi ka hidrogén
Métanol jeung cai desalted dicampurkeun dina proporsi nu tangtu, sarta dikirim ka munara vaporization sanggeus preheating ku exchanger panas.Uap métanol cai ngejat asup kana réaktor sanggeus super-panas dina exchanger panas, lajeng mawa kaluar cracking katalitik jeung réaksi konversi dina bed katalis pikeun ngahasilkeun gas cracking nu ngandung ngeunaan 74% hidrogén jeung 24% karbon dioksida.Saatos bursa panas, cooling sarta kondensasi, éta asup kana munara nyerep cai cuci, munara ngumpulkeun métanol unconverted jeung cai pikeun didaur ulang, sarta gas produk dikirim ka alat PSA pikeun purifikasi.

Purifikasi PSA / Produksi Hidrogen PSA
Produksi hidrogén PSA nyokot gas dicampur ngandung hidrogén salaku bahan baku, nurutkeun prinsip adsorption tekanan ayun, bédana kapasitas adsorption dina beungeut tabung molekular jeung laju difusi hidrogén, nitrogén, CO2, CO jeung gas séjén pikeun ngahontal prosés adsorption pressurized jeung desorption vakum pikeun ngalengkepan separation hidrogén jeung gas séjén pikeun ménta hidrogén jeung purity diperlukeun.Sadaya prosésna nganggo sieves molekular khusus sareng pengontrol anu tiasa diprogram.

Diagram Aliran Prosés

Parameter Téknis

Titik embun-embunan

≤-60

Kamurnian hidrogén

99%~99.9995%

Laju aliran hidrogén

5~5000Nm3/h

Aliran Prosés Dékomposisi Métanol

Fitur dékomposisi Métanol

☆ uap métanol retak jeung robah dina hiji hambalan jeung katalis husus.
☆ Operasi Pressurized ngurangan konsumsi énérgi, nu hartina gas konversi dihasilkeun bisa langsung dikirim ka separation adsorption ayun tekanan tanpa pressurization salajengna.
☆ Karakteristik katalis khusus kalebet kagiatan anu luhur, selektivitas anu saé, suhu jasa rendah sareng umur jasa anu panjang.
☆ Nganggo minyak transfer panas salaku pamawa suplai panas sirkulasi pikeun nyugemakeun sarat prosés sareng ngirangan biaya operasi.
☆ Pinuh dianggap daur ulang énergi sistem, ku kituna suhu réaksi jeung sakabéh biaya konsumsi énergi operasi low.
☆ Parabot ngoperasikeun otomatis tur bisa unattended dina sakabéh prosés.
☆ The purity gas produk luhur sarta bisa disaluyukeun dina 99.0 ~ 99.999% dumasar kana sarat konsumén.
☆ Ngagunakeun adsorbent husus kalawan kinerja alus teuing.
☆ Ngagunakeun klep kontrol program husus pneumatic of anti scour sarta segel bobot tipe santunan diri.

Angkutan


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Tulis pesen anjeun di dieu sareng kirimkeun ka kami